ورود / ثبت نام
0

7 رمز عکاسی از حرکات ورزشی

2542 بازدید
عکاسی از حرکات ورزشی
5/5 - (1 امتیاز)

عکاسی از حرکات ورزشی

برای عکاسی از حرکات ورزشی، چشمی تحلیل گر، مهارت در عکاسی و سرعت عمل در فشردن دکمه شاتر، تجهیزات مناسب عکاسی از حرکات ورزشی و شناخت کامل از نوع ورزشی که قصد عکاسی از آن را دارید اهمیت  ویژه ای دارد.وقتی سخن از سبک های مختلف عکاسی می شود، هنرجو یا عکاس تازه کار بدون آگاهی از دشواری های یک رشته عکاسی فقط به هیجان آن فکر می کند و سودای ورود و تجربه کردن آن سبک و سیاق عکاسی را دارد. حال آن که برای ورود به هر شاخه ای، ابتدا باید اطلاعاتی در خصوص آن کسب کرد. به همین منظور درتوصیه های عکاسانه کوشیده ایم که علاوه بر آگاه سازی مخاطبان با سبک ها و شیوه های مختلف عکاسی اطلاعات کاربردی مفیدی به صورت مختصر به علاقمندان ارائه شود. در این بخش ضمن آشنایی با مبانی و اصول عکاسی از حرکات ورزشی  به ابزار و الزامات عکاسی از حرکات ورزشی نیز خواهیم پرداخت.

عکاسی ورزشی

عکاسی ورزشی

شناخت کامل رشته ورزشی

یکی از مهمترین خصوصیات یک عکاس ورزشی موفق، آشنایی و شناخت کامل آن رشته ورزشی است. مثلا در ورزش های رزمی، عکاسی از حرکات ورزشی زمانی موفقیت آمیز است که عکاس بداند مهمترین حرکات سرعتی چه زمان هایی اتفاق می افتد.

عکاسی ورزشی

عکاسی ورزشی بسکتبال

اگر دقت کرده باشید گزارشگران ورزشی به قدری به موضوعات ورزشی اشراف دارند که اغلب پیش بینی هایشان لحظاتی قبل از وقوع حوادثی مانند گل زدن،کرنر، اوت شدن توپ  و افساید درست از آب در می آید. عکاس ورزشی هم باید برای خودش عادل فردوسی پوری باشد. تصورکنید، عکاسی که مسابقات فوتبال را عکاسی می کند اگر شناخت مناسبی نسبت به فوتبال نداشته باشد، چگونه می تواند پیش بینی لازم را در زمان های مناسب داشته باشد.اطلاعات یک عکاس برای عکاسی از حرکات ورزشی باید نزدیک به اطلاعات بازیکنان و داور مسابقه باشد.

مهارت در عکاسی

برای عکاسی از حرکات ورزشی،، تنها آشنایی با دوربین کافی نیست. عکاس ورزشی نباید اطلاعات و تسلطش به عکاسی درحد متوسط باشد. عکاسی از حرکات ورزشی، نیازمند مهارت بسیار در عکاسی است. شخصی که قصد عکاسی از حرکات ورزشی را دارد، کارش دشوارتر است. زیرا به دلیل استفاده از سرعت بالا تنظیمات نورسنجی پیچیده تر می شود و عکاس باید به توازن مثلث نوردهی (دیافراگم|شاتر|ایزو) تسلط کامل داشته باشد. همچنین پیچیدگی های فنی دیگری نیز در فوکوس پیش می آید که مستلزم مهارت عکاس است.

دوربین مناسب عکاسی از حرکات ورزشی

برای عکاسی از حرکات ورزشی، تفاوتی نمی کند که با چه بِرندی  از دوربین های عکاسی کارمی کنید.نیکون،کانن،سونی و هر دوربین دیگری که باشد تفاوتی نمی کند. مهم خصوصیت های حرفه ای مورد نیاز برای  عکاسی از حرکات ورزشی است.

isoHi دوربین نیکون

isoHi

دوربین عکاسی از حرکات ورزشی باید این  مزیت هارا داشته باشد.

  • دوربین عکاسی DSLR |عکاسی از حرکات ورزشی، داشتن دوربینی که امکان اتصال لنزهای مختلف را داشته باشد یک ضرورت است.
  •  ISOحداکثری | برای عکاسی از حرکات ورزشی دوربین باید امکان بهره مندی از حساسیت های بالای
    ایزو را داشته باشد.
  •  shutter speed range|گستردگی رنج سرعت شاتر هر چه بیشتر باشد بهتر است، اما دارابودن سرعتهای بالاتر از 1/2000ثانیه برای عکاسی از حرکات ورزشی یک الزام محسوب می شود.
  • Continuous photography| عکاسی پی درپی در عکاسی از حرکات ورزشی باعث می شود تا تصاویر
    با تحرک بالا  رابهتر ثبت کنیم.
  • سنسور full frame | اندازه سنسور دوربین ها نقش مهمی در دو موضوع اصلی عکاسی از حرکات ورزشی یعنی حفظ کیفیت در بزرگنمایی و کاهش عمق میدان وضوح دارند.

هفت رمز موفقیت عکاسان ورزشی

از آنجایی که عکاسی از حرکات ورزشی با تکنیک های کنخلاسیون و پانینگ انجام می شود عکاسان ورزشی ناگزیر به رعایت نکات و اصولی کاربردی هستند تا بتوانند عکس هایی قابل توجه را ثبت کنند.

  1. قرار دادن دوربین در حالتAuto White Balance| با تنظیم تراز سفیدی بصورت وایت بالانس خودکار با تغییر نور و زاویه صحنه کیفیت رنگ عکس ها با اصلاح مستمر کلوین توسط دوربین حفظ می شود.
    فرمت عکس
  2. عکاسی با فرمت JPEG|این فرمت سبک ترین فرمت عکاسی است و امکان ذخیره سریع فایل ها و عکاسی پی در پی را برای عکاس فراهم می کند.

    اتوفوکوس دوربین عکاسی

    اتوفوکوس دوربین عکاسی

  3. استفاده از حالت فوکوس Servo AF Mode| مهمترین مشکل عکاسی خصوصا در سرعت های پایین یا زمانی که سوژه درحال حرکت سریع است حفظ فوکوس در ردیابی سریع سوژه است. برای این منظور استفاده از حالت فوکوس خودکار سریع Servo AF Mode بهترین گزینه است.
  4. عکاسی در حالت continuous shooting|وقتی سوژه ها سریع وجسورانه حرکت می کنند، امکان خلق اتفاق های غیر منتظره دور از انتظار نیست، در این شرایط عکاسی به صورت پی در پی، به منظور ثبت تصاویر متوالی و لحظات حساس غیر قابل پیش بینی مهمترین استراتژی عکاسان ورزشی است.

    عکاسی از حرکات ورزشی

    تاثیر لنز در عکاسی ورزشی

  5. استفاده از لنزهای سوپر تله فتو|اگر بخواهیم تصویری از یک عکاس ورزشی را در ذهن مجسم کنیم قطعا مردی به همراه لنز سفید رنگ بلندی که بر روی تک پایه متصل است و دوربینی که بسیار کوچکتر از لنز است و به لنز چسبیده شده است را به یاد می آوریم. لنزهای سوپر تله فتو  نماد عکاسان ورزشی محسوب می شود.شاید بتوان گفت هیچ عکاس ورزشی بدون لنز سوپر تله فتو در هیچ جای جهان شناخته شده نیست .مهمترین مزیتی که این لنزها برای عکاسان ایجاد می کنند این است که با قابلیت بزرگنمایی تصویر امکان ثبت حساس ترین لحظات را از دورترین زوایای صحنه فراهم می کنند.تک پایه عکاسی
  6. استفاده از تک پایه|شاید بتوان استفاده از تک پایه را انتخاب اجباری عکاسان ورزشی دانست. انواع پایه ها ضمن تمام محاسنی که دارند محدودیت هایی را خصوصا برای عکاسی از حرکات ورزشی ایجاد می کنند. برای عکاسی که قصدش حرکت و دویدن به دنبال سوژه است چیزی بدتر از سه پایه نیست. اما به دو دلیل استفاده از تک پایه برای عکاسی از حرکات ورزشی اجتناب ناپذیر است. اول آنکه به دلیل سنگینی لنزهای سوپر تله فتو، نگهداری دوربین روی دست غیرممکن است.علاوه بر آن تک پایه ها می توانند به ارتفاع قد عکاس در زمان لزوم بیفزایند و هرکجا که عکاس بخواهد می تواند دوربین را به اندازه ارتفاع تک پایه که چیزی حدود 2 متر است افزایش دهدبه نظر می رسد، فقدان تک پایه برای عکاسی از حرکات ورزشی محدودیت های زیادی ایجاد کند.

    حساسیت iso

    حساسیت iso

  7. به کارگیری حساسیت های بالا |  عکاس ورزشی به دلایل متعدد فنی امکان استفاده از فلاش عکاسی را ندارد، ضمن اینکه گستردگی محیط نیز زیاد است و برای عکاسی از حرکات ورزشی و ثبت عکس های تکنیکی، اغلب به استفاده از سرعت های بالای شاتر نیاز است . در چنین شرایطی تنها گزینه ای که برای تامین نور مورد نیاز برای عکاسی از حرکات ورزشی و اکسپوز مطلوب پیش روی عکاس ورزشی قرار دارد استفاده از حساسیت های بالای ایزو است. با توجه به اینکه جزئیاتی مانند بافت پوست و ظرافت های تصویر نسبت به کلیات فرم در عکاسی از حرکات ورزشی از اهمیت کمتری برخوردار است استفاده ازحساسیت های بالا اجتناب ناپذیر است.

چند توصیه کاربردی

  • علاوه بر لنز سوپر تله فتو ، استفاده از لنز زوم نیز برای عکاسی از حرکات ورزشی توصیه می شود،این لنز هم برای عکاسی از حرکات ورزشی، ابرازی ضروری است. این ابزار به شما کمک می کند که بازیکنان را از درون دوربین تعقیب کنید و از مسافتی دورتر، کادر خود را به وسیله ی بازیکنان پر کنید.
  • از حساسیت بالا استفاده کنید،تا بتوانید با سرعت های بالای شاتر برای تثبیت حرکت استفاده کنید.
  • سرعت پائین شاتر را فراموش نکنید، گاهی تکنیک مویلاسیون و محوی عکس نیز می تواند،حس حرکت و جنبش را در یک عکس بالا ببرد و به جنبه ی هنری آن بیافزاید.
  • استفاده از فلاش برای عکاسان ورزشی غیر مجاز است. سعی کنید هیچ گاه از فلاش استفاده نکنید،این امر در روند مسابقه اخلال ایجاد می کند.
  • مشاهده آثار عکاسان سرشناس ورزشی و استفاده از الگوها و تجارب آن ها را فراموش نکنید.

مقاله عکاسی از حرکات ورزشی  بخشی از کتاب توصیه های عکاسانه نوشته استاد محمد مهدی تدین موغاری مدرس عکاسی و مدیر آموزشگاه عکاسی و سینمایی دارالفنون است. این کتاب در قالب یکصد مقاله عکاسی به تشریح توصیه هایی برای عکاسی در سبک های مختلف می پردازد.

مدرس عکاسی

آموزشگاه عکاس

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://darolfunun.com/?p=14262
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

2 نظر در مورد 7 رمز عکاسی از حرکات ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. با سلام و خسته نباشید خدمت استاد گرامی ، به نظر من در عکاسی ورزشی صحنه هایی که دیگران متوجه آن نمی‌شود را ثبت کنید و به یاد داشته باشید که تا لحظه آخر مسابقه یک اتفاق خاص بیوفتد و یک عکاس باید بهترین زاویه عکس انتخاب کند. دنیا عقیقی ،هنرجوی کلاس عکاسی حرفه ای ،آموزشگاه دارلفنون

    1

  2. سلام و عرض ادب خدمت استاد تدین
    عکاسی از حرکات ورزشی و تکنیک های آن با توجه به تجربیات کسب شده از اموزشگاه
    در ورزش یکی از مهم ترین اتفاقات سرعت است، که ما میتونیم برای بهتر شدن عکس هامون از آن استفاده کنیم
    می توانید با بالا بردن سرعت شاتر برای مثال حرکت یک خودرو را در مسابقات رالی کنترل کنید و یک عکس فیریز شده از آن بگیرید، اما اگر بخواهیم عکس های خلاقانه تر بگیریم میتوانیم از تکنیک پنینگ Panning استفاده کنید.
    برای گرفتن عکس با تکنیک پنینگ باید سرعت شاتر پایینی را انتخاب کنید و هم زمان و در جهت حرکت سوژه دوربین خود را حرکت دهید و در همان زمان دکمه شاتر دوربین را فشار دهید به گونه ای که سوژه فیریز بشود و پس زمینه تار شود .
    یکی از کار های دیگری که می توان در عکاسی از سرعت انجام داد گرفتن عکس هایی است که حرکت در آن ها مشخص باشد، اینبار سرعت شاتر پایینی را انتخاب می کنیم ولی با حرکت سوژه حرکت نمی کنیم و دوربین را ثابت نگه می داریم، این کار باعث می شود تا حرکت سوژه مثل توپ، اتوموبیل، اسب، دونده و … پیدا بشود و اگر در انجام این تکنیک چند عکس را بصورت پی در پی و پشت سر هم بگیریم، خروجی قوی داریم

    2

× سوالی دارید؟