ورود / ثبت نام
0

10 تکنیک عکاسی از مجسمه

2433 بازدید
مجسمه شیشه ای
5/5 - (1 امتیاز)

مشکلات عکاسی از مجسمه

آیا شما هم برای عکاسی از مجسمه، با مشکلاتی مواجه هستید؟ انتخاب نور مناسب و همچنین فرم و زاویه صحیح و کادر بندی درست درکنار رفع انعکاس های مزاحم از مهمترین موضوعاتی است که برای عکاسی از مجسمه باید به آن توجه داشت. یکی از مهمترین مواردی که برای موفقیت در عکاسی از مجسمه وجود دارد شناخت انواع  مجسمه به لحاظ متریال و میزان واکنش انواع مختلف متریال به تابش و بازتابش نور است.  این نوشتار از مجموعه درس گفتارهای استاد محمد مهدی تدین موغاری مدرس عکاسی و مدیر آموزشگاه عکاسی دارالفنون است که به 10 تکنیک عکاسی از مجسمه می پردازد.

انعکاس نور و ارتباط آن با جنس انواع مجسمه ها

بدیهی است که عکاسی چیزی جز ثبت دقیق و ماهرانه نور نیست. آنچه که یک عکاس حرفه ای را ازعکاسان آماتور ممتاز می کند میزان تسلط عکاس به کنترل دقیق نور به لحاظ اکسپوز و نورپردازی هنری است. کنترل نور تنها تسلط بر دیافراگم، شاتر، ایزو و افزایش یا کاهش شدت منابع نور نیست. شناخت میزان نشست و انعکاس نور بر روی اجسام مختلف یکی از مهمترین عوامل موفقیت عکاس در نورسنجی حرفه ای است. همانطور که می دانید مجسمه ها از متریال های مختلفی ساخته می شوند که متداول ترین  آن ها سنگ، برنز، سفال، سیمان، گچ، چوب، رزین، شیشه و برخی دیگر مجسمه های تزئینی گرانبها مانند نقره، طلا و سنگ های ارزشمندی چون زمرد، یاقوت، الماس، فیروزه  هستند.

عکاسی از مجسمه

عکاسی از مجسمه

عکاسی از مجسمه ها به 4 گروه اصلی تقسیم می شود

  1. عکاسی از مجسمه های شفاف که نور را از خود عبور می دهند (انواع شیشه و سنگ های شفاف قیمتی مانند الماس، یاقوت، زمرد)
  2. عکاسی از مجسمه های براق که نور را انعکاس می دهند (انواع مجسمه های فلزی مانند برنز و مس و فلزات ارزشمند مانند نقره، طلا)
  3. عکاسی از مجسمه های مات غیر براق و غیرشفاف (انواع مجسمه های چوبی، سیمانی)
  4. عکاسی از مجسمه  های غیر مات با انعکاس محدود ( انواع مجسمه های پلاستیکی، رزین ، گچی)

عکاسی مجسمه های شفاف

عکاسی از مجسمه های شفاف و شیشه ها، دقیقا تمام ظرافت های لازم برای عکاسی از اجسام شیشه ای را دارد. برای عکاسی از مجسمه های شیشه ای باید به قواعد نورپردازی شیشه و اجسام شفاف پایبند باشید . باید قواعد انعکاس، انکسار و شکست نور را در تمام مراحل کار رعایت کنید.

استفاده از ابزارهای تلطیف کننده و منعکس کننده نور و نورپردازی های کنترل شده مهمترین مواردی است که باید در نظر داشته باشید. همچنین استفاده از فیلترهای کنترل کننده شدت وبازتاب نور مانند فیلترهای (ND-PL-UV)ضرورت دارد.

عکاسی از مجسمه

عکاسی از مجسمه شیشه ای

عکاسی از مجسمه های براق

پس از عکاسی از شیشه سخت ترین نوع عکاسی از مجسمه، عکاسی از مجسمه های براق است. هرچه میزان براقیت مجسمه بیشتر باشد کار دشوار تر است. حذف انعکاس های مزاح و کنترل بازتاب و انعکاس تصاویر سوژه های مختلف موجود در محیط بر روی مجسمه براق یکی از سخت ترین موانع برای عکاس است.

عکاسی از مجسمه براق

عکاسی از مجسمه براق

استفاده از ابزارهای تلطیف کننده و منعکس کننده نور و نورپردازی های کنترل شده مهمترین مواردی است که باید در نظر داشته باشید. همچنین استفاده از فیلترهای کنترل کننده شدت وبازتاب نور مانند فیلترهای (ND-PL-UV)ضرورت دارد.

عکاسی از مجسمه های مات غیر براق و غیرشفاف

این نوع مجسمه ها می توانند از متریال مختلفی باشند. حتی از شیشه و فلز .اما وجه تمایز آن ها عدم براقیت و مات بودن آن هاست که عکاسی از آن را سهل تر می کند.

عکاسی از مجسمه مات

عکاسی از مجسمه مات

 

این نوع عکاسی از عکاسی از شیشه و فلزات براق آسان تر است و عکاس انرژی کمتری را برای حذف انعکاس های مزاحم صرف می کند.

عکاسی از مجسمه  های غیر مات با انعکاس محدود

این مجسمه ها نسبت به سه نوع قبلی ساده ترین نوع عکاسی از مجسمه ها محسوب می شود. انواعی از مجسمه های چوبی، سنگی ، پلاستیکی از انواع این نوع مجسمه محسوب می شوند.

عکاسی از مجسمه سنگی

عکاسی از مجسمه سنگی

عکاسی مجسمه یکی از حوزه‌های جذاب و هنری عکاسی است که در آن به تصویر کشیدن مجسمه‌ها و آثار هنری مجسمه‌ای می‌پردازند. عکاسی از مجسمه یکی از حوزه‌های هنری عکاسی است که برای ورود به بازار کار آن، نیاز به تخصص و تجربه دارد.

عکاسی از مجسمه چوبی

عکاسی از مجسمه چوبی

در بازار کار عکاسی از مجسمه، عکاسان معمولاً در پروژه‌های مختلف مانند عکاسی آثار هنری، عکاسی از مجسمه‌های بزرگ مشغول به کار هستند. بنابراین، برای ورود به بازار کار عکاسی مجسمه، نیاز به تخصص و تجربه دارید.

توصیه‌های کاربردی در عکاسی مجسمه

  1.  استفاده از نور مناسب: یک عکاس حرفه ای به نور از دو منظر توجه دارد. نخست به عنوان منبع مناسب برای اکسپوز و سپس کارکردهای زیبایی شناسانه نور به عنوان هویت بخش و زیبا کننده یک اثر هنری؛ یک عکاس حرفه ای مانند یک مهندس خلاق است.  یا نوری خواهد یافت و یا نوری خواهد ساخت. به این معنا که یا در شرایط نوری مناسب و در زمان و مکان مناسب از سوژه خود عکاسی می کند و یا با استفاده از ابزارهای نورپردازی و کنترل نور، نور مورد نیاز خود را برای ثبت عکسی بی نظیر و مطابق با اهداف از پیش تعیین شده اش خلق می کند.
  2.  استفاده از تجهیزات حرفه‌ای: برای عکاسی ازمجسمه، نیاز به تجهیزات حرفه‌ای دارید. باید از دوربین‌های حرفه‌ای، لنز‌های با کیفیت و با زاویه دید مناسب و متناسب با سوژه بهره ببرید . زمانی که قصد عکاسی از مجسمه های کوچک ویا بافت های ظریف را داریم قطعا استفاده از لنزهای ماکرو اجتناب ناپذیر است . همچنین زمانی که قصد عکاسی از مجسمه هایی که به عنوان المان های محیطی و معماری محسوب می شوند را داریم استفاده از لنزهای PC صحیح ترین نوع انتخاب است. این تشخیص حرفه ای تخصص یک عکاس حرفه ای است. همچنین گاهی لازم است از سه‌پایه، فلاش، فیلترها، ابزارهای کنترل کننده و تلطیف کننده نور، خیمه های نوری ، رفلکتورها، پس زمینه های متحرک و سایر تجهیزات دیگر استفاده کنید.
  3. انتخاب محل مناسب: برای عکاسی مجسمه، باید محل مناسب را انتخاب کنید. باید به دنبال زمینه‌ای مناسب باشید و بتوانید صحنه را به درستی ثبت کنید.
  4. استفاده از تکنیک‌های خاص: در عکاسی مجسمه، باید از تکنیک‌های خاص کنترل سرعت، کنترل عمق میدان وضوح و سایر تکنیک های خلاقانه بوسیله نور و فیلتر استفاده کنید.
  5. ویرایش عکس پس از عکسبرداری : یکی از مهم‌ترین اصول در عکاسی مجسمه این است که بتوانید تصاویر را از لحاظ اصلاح نور، رنگ، کنتراست و کلوین به درستی ویرایش کنید و از افکت‌های مناسب استفاده کنید.
  6. فضای عمق: کنترل پرسپکتیو که در عکاسی فضای عمق نامیده می شود یکی از اصول تکنیکی در عکاسی مجسمه است. کنترل عمق میدان وضوح و فاصله های متناسب از دیگر اصولی که باید به آن توجه کرد. با استفاده از فضای عمق، می‌توانید تمرکز را از سوژه یا پس زمینه خارج ویا بر روی صحنه ای خاص قرار دهید.
  7. نورپردازی: نورپردازی یکی از مهم‌ترین اصول تکنیکی در عکاسی مجسمه است. باید بتوانید نور مناسب را برای هر صحنه پیدا کنید. اگر نور مورد نظرتان را نیافتید باید آن را خلق کنید.
  8. استفاده از فیلتر: استفاده از فیلتر از تکنیک‌های مهم در عکاسی مجسمه است که باید به آن توجه کرد. با استفاده از فیلتر، می‌توانید تصاویر جذاب‌تری را به دست آورید.
  9. کار با دوربین: برای موفقیت در عکاسی مجسمه، باید توانایی کار با دوربین را داشته باشید. باید بتوانید دوربین را به درستی تنظیم کنید و صحنه را بهتر ضبط کنید.
  10. زمینه‌سازی: زمینه‌سازی یکی از مهم‌ترین اصول در عکاسی مجسمه است. باید به دنبال زمینه‌ای مناسب باشید و بتوانید صحنه را به درستی ثبت کنید.

نتیجه‌گیری

عکاسی از مجسمه به صورت عکس روایتگر فاقد ارزش هنری است .عکاسی مجسمه یکی از حوزه‌های جذاب و هنری عکاسی است که برای ورود به بازار کار آن، نیاز به تخصص و تجربه دارد. برای موفقیت در عکاسی مجسمه، باید با انواع متریال و خصوصیات مجسمه ها آشنا باشید. توانایی کار با دوربین، نورپردازی، استفاده از فیلتر و فنون ویرایش و اصلاح تصاویر به وسیله نرم افزارهای عکاسی  را داشته باشید. همچنین، باید به دنبال زمینه‌ای مناسب باشید و بتوانید صحنه را به درستی مدیریت کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://darolfunun.com/?p=20969
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد 10 تکنیک عکاسی از مجسمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

× سوالی دارید؟