نقد عکس كاميون
نقد عکس کامیون، عكسی كه از جلوی كاميون گرفته شده،در بالای كاميون شمایل حضرت ابوالفضل و در داخل روی صندلی راننده تصویر خانم جوانی با لبخند ديده می شود.
با ديدن عكس،ابتدا تصور می شود، زن پشت فرمان است به همين دليل با تصوير بيرون كاميون كنتراست عجيبی را بوجود آورده است.
ولی واقعيت چيز ديگری است، با وجود اين دو تصوير، متوجه تضاد شخصيتی راننده می شويم زيرا با اينكه از چهره زن زيبا خوشش آمده است، ولی برای حفظ خود در مقابل خطر تصادف، اين تصوير را بالای كاميون نصب نموده است.
شخصيت دو گانه ای كه شايد اكثر ما دچار آن باشيم.
خانمی كه نزديک محل كار خود چادر را از كيف خود در مي آورد و سر می كند،گرانفروشی كه ماه محرم نذری می دهد و غيره از نمونه های اين تيپ شخصيت هستند.
به نظر می رسد عكس با عجله گرفته شده است
زيرا وجود دو تصوير در سمت چپ و فضای خالی در سمت راست، وزن بصری سمت چپ را بيشتر نموده است اما كادر عمودی مناسب انتخاب شده است و مود رنگی بدرستی رنگ سبز كه نزد ما از تقدس خاصی برخوردار است را نمايش داده است.
نقد عکس کامیون،توسط استاد جواد پورسعید مدرس رشته عکاسی آموزشگاه عکاسی دارالفنون وابسته به سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است.
عکاس : جمشيدفرجوندفردا
پی نوشت نقد عکس کامیون
نقد عکس کامیون دریچه دیگری برای نگاه اجتماعی را به ذهن خواننده می گشاید، ممکن است گاهی تعابیری که در یک تحلیل مشاهده می شود دقیقا هماهنگ با ذهن عکاس باشد و در موارد دیگری هم ممکن است عکاس با چنان نگرش مفهومی به موضوع نگاه نکرده باشد.
در عکس كاميون که توسط عکاس (جمشید فرجوند فردا) ثبت شده است
رگه هایی از توجه مفهومی عکاس به موضوع را می توان مشاهده کرد،نقد عکس کامیون بیش از آنکه یک عکس احساسی باشد؛یک عکس اجتماعی است و از این منظر می توان عکس را از عکس هایی با ارزش نقد و تحلیل به حساب آورد.
از عکس هایی که پیامی را به بیننده منتقل می کند
پیامی که بیش از یک اثر هنری حرف برای گفتن دارد.
برخی از تحلیل کنندگان عکس براین باورند که اگر یک عکس نتواند حس مفهومی و پیامی را به مخاطب منتقل کند دیگر یک اثر ارزشمند نخواهد بود .
نقد عکس کامیون که توسط استاد جواد پورسعید نگاشته شده است
نقد عکس کامیون دریچه های جدیدی از درک یک عکس اجتماعی را به روی مخاطب می گشاید.
تحلیل گر با توجهی ویژه به تک تک عناصر بصری و مفهومی عکس در کنار هم قراردادن این عناصر پیامی را فراتر از درک عمومی مخاطب کالبدشکافی می کند.توجه به نقد و تحلیل یک عکس می تواند هنرجویان جوان و عکاسان عزیز را در ثبت اندیشمندانه و هدفمند عکس یاری نماید.
چه بسیار عکس های فاخری که متاثر از تحلیل های خوانده شده توسط عکاسان دیگر ثبت شده اند.
آموزش عکاسی از دریچه ذهن و خلاقیت،با نگرشی متاثر از عمق مفهومی با نگاه جامعه شناسی و فلسفه می تواند باعث خلق آثاری شود که می توان
درخصوص آن ساعت ها بحث کرد و این شگفت انگیزترین اتفاقی است که می تواند برای یک عکس یا عکاس بیفتد.
با تشکر از استاد جواد پورسعید مدرس رشته عکاسی آموزشگاه عکاسی دارالفنون
که با نقد عکس كاميون و تحلیل های ارزشمند خویش وجهی دیگر از آموزش عکاسی را برای دانشجویان عکاسی آشکار می سازند.
تحلیل عکس كاميون / نقد عکس کامیون
به هنرجویان عزیز توصیه می کنیم به موارد ذیل توجه بیشتری داشته باشید
- زیاد عکس ببینید
- هر عکسی را که می بینید به دنبال یافتن تحلیل برایش باشید
- عکس ها را نقد کنید
- مقالات مرتبط با نقد و تحلیل عکس را مطالعه فرمایید
- نقد و تحلیل های عکس استاد پورسعید را بخوانید
- برای هر عکس خوب حتما دلیل و منطقی وجود دارد آن را بیابید
- به پیام نهفته در عکس توجه کنید
- شرایط فنی عکس ها و اگزیف عکس را بررسی کنید
- سعی کنید عکس هایی را که دوست دارید مشابه سازی کنید
- زیاد عکس بگیرید.
- عکس خود را به دیگران نشان دهید و از دوستان خود نظر بخواهید
- فهم عکس های شما باید علاوه بر اهل فن و عکاسان برای افراد عادی نیز دشوار نباشد
- شرکت در کلاس عکاسی و جلسات باشگاه عکاسان دارالفنون توصیه می شود
مرکز آموزش های هنری و سینمایی دارالفنون
با توجه به عکسی که گرفته شده عکاس به درستی نتوانسته از کادر بندی صحیح استفاده کنه تنها مزیتی که این عکس داره و قابل بحث همون تضادی است که در مقاله به اون اشاره شده
با توجه به عکس کامیون می توان گفت فرد هم به دنبال دنیا و هم به دنبال آخرت خود هست
ممکن است فردی که راننده این کامیون باشد فردی متزلزل و ضعیف در قبال تصمیمات باشد و فردی حزب باد باشد.
البته در جامعه کم نیستن افرادی که درگیر این موضوع ها هستن یا به قصد برای اینکه با همه اقشار در ارتباط باشند از این ترفتد استفاده کنند.
2
در نگاه اول عکس معمولی به نظر می اید که اکثرمان در مکان های مختلف میبینیم ولی تضادی که در عکس دیده میشود بیننده را متعجب میکند
5
به طور کلی بخش فنی عکس (کادر بندی نامتناسب٫نبود فضای خالی در قسمت چپ عکس که حس خفه بودن رو القا میکنه و رنگ بندی کدر و کیفیت پایین عکس )
میتونه این عکس رو از یه عکس خوب خیلی دور کنه
واینکه مفهوم پر مایه ای نداره !
(البته از نظر بنده )
ولی عکاس زحمت کشیده 🙏🏽
و امیدوارم که موفق باشه
هنرجوی عکاسی «مهری سعیدجو»
1
این تصویر به طور ضمنی بازتابدهنده ترکیب پیچیدهای از عناصر فرهنگی، شخصی و حتی تضاد بین علایق و عقاید است. تضاد میان چهرهای جدی و معنوی در بالا و تصویری غیرمنتظره در داخل، نوعی نقد یا نمایش واقعیتهای روزمره را ارائه میدهد. این عکس میتواند نماد تنوع و تضاد در دیدگاهها و ارزشهای افراد در زندگی روزمره باشد.
1
این عکس مفهوم بسیار زیبایی دارد و میتواند ببیننده را به خود جذب کند اما به نظر من عکاس میتوانست کادر بندی بهتر را برای عکاسی انجام دهد یا حداقل فضای بیشتری برای بالای کادر در نظر بگیرد
2
با وجود اینکه برخی دوستان نظرشون این بوده که عکس لزوما پارادوکسی رو به نمایش نمیذاره، اما اتفاقا به نظرم واضحه که قصد عکاس نشون دادن همین تضاد بوده، تفسیرها و اما و اگر و شایدها برای ذهنه نه برای عکس! عکس گویا و شفافه! اما و شاید بردار هم نیست!
تصویر یک چیز میگه! زن و حصرت عباس کنار هم! برداشت اولیه چی میتونه باشه؟
شخصیت شخص راننده اینجا اصلا مهم نیست، رانندهی نوعی مهمه، اونچه که عکس در نگاه اول نشون میده مهمه، نه واقعیتی که یک درصد شااااید ممکنه با قضاوت اولیه متفاوت باشه…
16
با سلام
در سمت چپ و راست تصویر توازن برقرار نیست میتوانست کادر بندی بهتری داشته باشد
تضادی میان روکش صندلی و شمایل در بالای کامیون وجود داردکه از دیدگاه مختلف قابل تامل است.از یک منظر این تضادقابل قبول نیست اما از منظری دیگر این را یادآورمی شود که مقدسات و توسلات مختص به قشر خاصی نیست پس بدون قضاوت باشیم و ظاهر و افکار انسانها را قضاوت نکنیم.لایه های زندگی و روان انسان ها پیچیده و مختلف است و شاید این تضاد بخشی از این شخصیت را به نمایش می گذارد نه همه ی او را.
3
سلام
عکاسی تلفیقی از تکنیک هنر ودرک اقتضای زمان ومکانی.
تناقض عجیبی تو عکسه،نگاهی به معنا ومعنوی ونگاه ی به لذتهای دنیا
3
بسیار زیبا و فنی توضیح داده شده
دیدن عکسهای متفاوت بهترین روش کسب تجربه بصریه
3
نگاه مفهمومی عکاس سبب خلق اثری شده که ببینده را به تفکر می برد.. هر بیننده ای با دیدن زن بی حجاب و عکس حضرت ابوالفضل تحلیل متفاوتی داشته باشد و این تحلیل های متفاوت ریشه در تفاوت های عقدیتی افراد داشته باشد.
4
نگاه مفهمومی عکاس سبب خلق اثری شده که ببینده را به تفکر می برد.. هر بیننده ای با دیدن زن بی حجاب و عکس حضرت ابوالفضل تحلیل متفاوتی داشته باشد و این تحلیل های متفاوت ریشه در تفاوت های عقدیتی افراد داشته باشد. فردی با
3
سلام و عرض ادب
این عکس تناقض خاصی رو نشون نمیده
اینکه یک شخصی عکس خانم بد حجاب و عکس حضرتی رو نصب میکنه دلیل بر این نیست که شخصیت دو رویی داره. اون شخص به طور صریح افکارش رو به نمایش گذاشته که با هیچ کدام (نه بد حجابی و نه دین داری)مشکلی نداره.
بد حجابی ربطی به دین داری نداره.
6
1-در نگاه اول شاید این عکس خانوم بی حجاب واون عکس که بالا سر کامیون هست ، تضاد داشته باشد ، و هر بیننده با دیدن این عکس همین فکر را کند ،
ولی می توان از یه جهت دیگری به این عکس نگاه کرد
۱_ در ظاهر این زن بی حجاب است ، این درست ولی میتوان این فکر را کرد که اصلان این زن راننده نیست و کامیون برای خودش نیست و شاید فقط میخواسته یه عکس بگیره ، صرف یه عکس باشه
۲- و یه فکر دیگه ای که به نظر من میرسه اینه که در ظاهر بی حجاب هست ولی اعتقاد داره که در جامعه ای ما این طور افراد کم نیستن .
۳ -وشاید هم اصلان این کامیون خودش نیست ، این کامیون رو از کسی گرفته ، باهاش کار میکنه .
این نظر شخصی من بود خیلی فکر های دیگری میشود کرد ولی من به همین به همین اکتفا میکنم .
11
این عکس به خوبی فقر فرهنگی را به تصویر کشیده است .
مثال این عکس در بسیاری از موارد در جامعه توجه ما را به خود جلب کرده است.
12
اما به نظر من این تصویر میتونه نشون دهنده جدایی اعتقادات از سلایق شخصی باشه و اینکه شاید ضعف در تولید روکش صندلی که اغلب در همین طرح ها به چشم میخوره و صاحب کامیون هم که فرد مذهبی بوده ناچار به انتخاب در یکی از همین طرح ها شده . نقد این عکس بستگی به نگرش بیننده و زاویه دید اون شخص بستگی داره ….
11