ورود / ثبت نام
0

8 توصیه برای عکاسی فشفشه

1765 بازدید
عکاسی فشفشه
5/5 - (1 امتیاز)

توصیه برای عکاسی فشفشه

عکاسی فشفشه، یکی از سوژه هایی است که فوری تمام می شود. اساسا سوژه هایی مثل عکاسی رعد و برق و عکاسی فشفشه شباهت هایی به هم دارند. اولی در کسری از ثانیه تمام می شود و دومی درچند ثانیه.
ممکن است شما از فشفشه هایی عکاسی کنید که خودتان تهیه کرده اید که دراین صورت دست شما برای آماده شدن خودتان وتجهیزاتتان بازتر است. گاهی هم ممکن است در یک جشن و یا موقعیتی قراربگیرید که بدون هماهنگی قبلی شاهد بارانی از فشفشه ها هستید. این دو موقعیت ابزارو استراتژی متفاوتی را برای عکاسی  می طلبد.

آموزش عکاسی

آموزش عکاسی توسط استاد محمد مهدی تدین

آنچه را که قصد داریم دراین مقاله به آن بپردازیم “نکات مهم برای عکاسی فشفشه ” بخشی از کتاب توصیه های عکاسانه، تالیف استاد محمد مهدی تدین موغاری مدرس عکاسی و مدیر مسئول مرکز آموزش های هنری و سینمایی دارالفنون است. در ادامه، به بررسی تکنیک‌های عکاسی فشفشه، توصیه‌های کاربردی و اصول عکاسی فشفشه می‌پردازیم.

عکاسی فشفشه با لنز های ماکر و یا تله فتو

با لنزهایی با زاویه خیلی بسته متناسب با هدف و سوژه عکاسی گاهی از فاصله بسیار نزدیک بوسیله لنزهای ماکرو و گاهی از فواصل دور از سوژه های غیر خطرناک و با لنزهایی تله فتو عکس هایی گرفته می شود که نتیجه هر دو نوع عکاسی به هم شبیه است و به آن ماکروگرافی می گویند.

عکاسی فشفشه ماکروگرافی

عکاسی فشفشه ماکروگرافی

عکاسی ماکرو شاخه‌ای از عکاسی است که به ثبت جزئیات کوچک و نزدیک می‌پردازد. در این نوع عکاسی، از دوربین‌های خاصی که قابلیت بزرگنمایی بالایی دارند و از لنز‌های خاصی نیز استفاده می‌شود.

عکاسی فشفشه لنز تله فتو

عکاسی فشفشه لنز تله فتو

از آن جایی که برای عکاسی ماکرو باید فقط چند سانتیمتر با سوژه فاصله داشت عکاسی فشفشه با این نوع لنزها از پشت یک شیشه بسیار شفاف و آنتی رفلکس انجام می شود که مانع آسیب رسیدن دوربین و لنز به دلیل تراشه های آتش و مواد اشتعال زا از فشفشه شود. اما در صورت استفاده از لنزهای تله فتو با امکان حفظ فاصله حداقل 3 متری از فشفشه نیازی به عکاسی از پشت شیشه شفاف نیست.

عکاسی فشفشه با لنز های واید انگل و زوم

گاهی اوقات عکاسی فشفشه به تنهایی موضوع عکاسی نیست. عکاس می خواهد رخدادهای پیرامون فشفشه و یا محیط را ثبت کند. دقیقا اتفاقی که پس از فشفشه بازی های جشن چهارشنبه سوری یا اعیاد ملی و مذهبی در آسمان شهر رخ می دهد. فشفشه های زیبا و رنگارنگ که در آغوش آسمان برای لحظاتی هویدا می شوند و سپس محو می شوند. نگاه مردم به آسمان و بازتاب این صحنه ها نیز خودش جذابیتی مضاعف دارد.

عکاسی فشفشه و جمعیت

عکاسی فشفشه و جمعیت

این آتش افشانی دلنواز گاهی تلالو زیبایی در آسمان و گاهی انعکاس های زیباتری در محیط ایجادمی کند. انعکاسی عکس فشفشه ها بر روی ویترین های شیشه ای، چاله های آب، زمین خیس، آبی دریا و رود و جوی، جلوه های جذاب و فوق العاده ای ایجاد می کند.

عکس فشفشه کوچک

عکس فشفشه کوچک

چند توصیه کاربردی برای عکاسی از فشفشه

  1.  نورپردازی: در عکاسی فشفشه، نورپردازی بسیار مهم است. برای به دست آوردن تصاویر با کیفیت، بهتر است از نور طبیعی استفاده کنید. همچنین می‌توانید از چراغ‌های LED یا فلاش رینگ نیز کمک بگیرید.
  2. فاصله فوکوس: در عکاسی فشفشه، زمانی که فاصله فوکوس بسیار کم است برای به دست آوردن عکس‌های با کیفیت، بهتر است از لنزهای ماکرو استفاده کنید. همچنین می‌توانید از تکنیک فوکوس استکاندارد (focus stacking) استفاده کنید تا تمامی جزئیات را در تصویر به دست آورید.
  3. عمق میدان: در عکاسی فشفشه، عمق میدان بسیار کم است. برای به دست آوردن تصاویر با عمق میدان کافی، بهتر است از دوربین‌های با سنسور بزرگ استفاده کنید. همچنین می‌توانید از تکنیک عمق میدان بالا (high depth of field) استفاده کنید.
  4. حرکت دوربین: در عکاسی فشفشه، حرکت دوربین بسیار حساس است. برای به دست آوردن تصاویر با کیفیت، بهتر است از سه پاسه استفاده کنید و حتی در صورت نیاز از کنترلر حرکت دوربین (camera motion controller) استفاده کنید.
  5. تنظیمات دوربین: در عکاسی فشفشه، تنظیمات دوربین بسیار حساس است. برای به دست آوردن تصاویر با کیفیت، بهتر است از حالت دستی (manual mode) دوربین استفاده کنید و تنظیمات شاتر، دیافراگم و ISO را به صورت دستی انجام دهید. این سبک عکاسی با  استفاده از چند تکنیک امکان پذیر است.  که از آن جمله می توان عکاسی بر روی سه پایه و استفاده از سرعت B و عکاسی با سرعت بالا و استفاده از فلاش اشاره کرد. مطالعه مقاله عکاسی آسمان شب و تکنیک های عکاسی با فلاش را توصیه میکنم.
  6. استفاده از پس زمینه مناسب: در عکاسی فشفشه، پس‌زمینه بسیار مهم است. برای به دست آوردن تصاویر با کیفیت، بهتر است از پس‌زمینه ساده و یکنواخت استفاده کنید تا تمام توجه روی سوژه باشد.
  7. تمرکز بر جزئیات: در عکاسی فشفشه، تمرکز بر جزئیات بسیار مهم است. برای به دست آوردن تصاویر با کیفیت، بهتر است از لوپ (magnifying loupe) استفاده کنید تا بتوانید جزئیات را به خوبی مشاهده کنید.
  8. تمرین و تجربه: در عکاسی فشفشه، تمرین و تجربه بسیار مهم است. برای به دست آوردن تصاویر با کیفیت، بهتر است با تمرین و تجربه بیشتر، با تکنیک‌های مختلف آشنا شوید و به دست آوردن تصاویر با کیفیت بپردازید.

در نهایت، عکاسی فشفشه یک هنر است که نیاز به تمرین و تجربه دارد. با رعایت تکنیک‌های مطرح شده و تمرین بیشتر، می‌توانید عکس‌های فوق‌العاده‌ای در این حوزه به دست آورید. آلن سیلر از عکاسانی است که عکس های جذابی از فشفشه بازی ثبت کرده است.

توصیه های عکاسانه

توصیه های عکاسانه

مقاله “نکات مهم برای عکاسی فشفشه ”، بخشی از کتاب توصیه های عکاسانه نوشته استاد محمد مهدی تدین موغاری مدرس عکاسی و مدیر آموزشگاه عکاسی و سینمایی دارالفنون است. این کتاب در قالب یکصد مقاله عکاسی به تشریح توصیه هایی برای عکاسی در سبک های مختلف می پردازد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://darolfunun.com/?p=21169
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

6 نظر در مورد 8 توصیه برای عکاسی فشفشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام
    ممنون از مقاله جامع و کاربردیتون
    به نظر من
    یکی دیگه از مهم ترین موضوعات بک گراند است
    پس زمینه تاریک جرقه ها را در عکس برجسته تر میکند
    استفاده از پس زمینه روشن آنچنان جلوه ی فشفه را روشن و آتشین نشان نمیدهد
    و همچنین در آخر تنظیمات کاهش اشباع رنگ نارنجی در نرم افزار فتوشاپ باعث میشودشعله های آتش سفیدتر و گرمتر به نظر برسد

    ندا پناهنده هنرجوی عکاسی

    1

  2. با سلام ممنون از مقاله کامل و جامع استاد تدین .
    یکی دیگر از نکات عکاسی با فشفشه باید در نظر داشت این است که برای ایجاد یک تصویر واضح یافتن مکانی با کمترین نور محیطی اهمیت فراوانی دارد .
    این به این دلیل است که نور محیط باعث تار شدن عکس می شود.
    کنترل دستی کامل نوردهی و فوکوس دستی بسیار ضروری است . مدهای خودکار برای عکاسی از فشفشه مناسب نیستند و فوکوس خودکار شمارا بسیار ناامید میکند خواهد کرد .
    شقایق امیری
    هنرجو عکاسی حرفه ای

    3

  3. با سلام و تشکر از توضیحات جامع و کامل استاد تدین ، به نظر من در عکاسی از فشفشه ها یکی از مهم ترین نکات حفظ ایمنی عکاس و دوربین است‌.
    فشفشه ها داغ هستند پس برای آسیب ندیدن بهتر است از فشفشه های کم خطر تر استفاده شود که بهترین فشفشه ها برای عکاسی (آنهایی که ماهیت فلزی و دسته سیمی فلزی دارند)، با دمای بین ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰ درجه سانتیگراد (۱۸۰۰ تا ۳۰۰۰ درجه فارنهایت) می سوزند، استفاده کنید که حتی آن ها هم بعد از سوختن، تا مدتی قرمز و داغ می ماند پس خیلی با احتیاط از آنها استفاده کنید . نکته دیگر در عکاسی از فشفشه ها این است که جرقه های معلق در هوا می توانند شما و تجهیزات عکاسیتان را بسوزانند پس عقب بمانید و زوم کنید، و دوربین خود را از محدوده جرقه های در حال پرواز دور نگه دارید. برای محافظت بیشتر یک فیلتر UV روی لنز خود قرار دهید. سعی کنید در یک منطقه امن که هیچ گونه مواد قابل اشتعالی در آن نزدیکی وجود نداشته باشد، عکس بگیرید. عکاسی از فشفشه بهتر است که در فضای باز و بر روی سیمان، سنگ فرش، یا سطوح غیر قابل اشتعال دیگر انجام شود. برای احتیاط بیشتر یک سطل آب، یا حتی یک کپسول آتش خاموش کن نزدیک خود داشته باشید. یک سطل آب می تواند برای خلاص شدن از شر فشفشه های خاموش شده اما هنوز داغ نیز مفید باشد. حتما هنگام روشن کردن فشفشه ها مراقب باشید. اغلب اوقات کمی طول می کشد تا آنها روشن شوند، و کبریت های کاغذی استاندارد همانطور که می سوزند می توانند انگشت های شما را هم بسوزانند. یک فندک بلند مدل اجاق گاز خیلی مناسب تر است. هر بار فقط یک فشفشه را روشن کنید، هیچ وقت یک دسته از آنها را با هم روشن نکنید.
    با رعایت نکات ایمنی هنگام عکاسی از بروز حادثه برای خود و دوربین خود جلوگیری کنید .
    سپاسگزارم از اینکه بستری برای بیان نظر ما علاقمندان فراهم کردین.
    ملیکا رضائی هنر جوی رشته عکاسی آموزشگاه عکاسی دارالفنون

    4

  4. با سلام ،
    نکته دیگر در عکاسی فشفشه : اگر میخواهید در عکاسی با فشفشه ، فشفشه را در جای خود منجمد کنید ، سرعت شاتر سریع تر در حدود ۲ تا ۵ ثانیه بهترین انتخاب خواهد بود . با این حال اگر میخواهید حرکت یک فشفشه را نشان دهید
    ( مانند زمانی که می نویسید یا نقشی می کشید )
    بسته به طرحی که ایجاد می کنید، به سرعت شاتر بین ۱۵ تا ۳۰ ثانیه ای نیاز دارید .
    شقایق امیری
    هنرجو عکاسی حرفه ای دارالفنون

    3

    1. درود ،تصور میکنم درمورد سرعت بالا و فریز کردن فشفشه سرعت مناسب حداقل ۱/۱۲۵ یا ۱/۵۰۰ ثانیه باشد سرعت ۲ ثانیه خیلی سرعت پایینی است و چون زمان نوردهی طولانی میشه ،عکس حتما حالت Move و حرکت میگیرد ستاره مرادی هنرجوی عکاسی دارالفنون

      4

× سوالی دارید؟