ورود / ثبت نام
0

5 دلیل شهرت عکس و عکاس

3613 بازدید
شهرت عکس و عکاس
5/5 - (1 امتیاز)

دلایل شهرت عکس و عکاس

شهرت عکس و عکاس آرزوی هر عکاس تازه کاری است. اما هرچه عکاس پخته تر و کاربلد تر می شود بیشتر از این آرزوی خام فاصله می گیرد. هرچه این فاصله زیادتر شود، عکاس پخته تر و شهرت عکس و عکاس نزدیکتر است. عکاسی به عنوان یک هنر و علم، همیشه مورد توجه و علاقه بسیاری از افراد قرار داشته است. در این مقاله، به بررسی ویژگی هایی که باعث شهرت عکس و عکاس می شود، پرداخته خواهد شد.
آنچه در ادامه مقاله می خوانید بخشی از سخنرانی استاد محمد مهدی تدین موغاری مدرس عکاسی و مدیر مرکز آموزش های هنری و سینمایی دارالفنون در نمایشگاه دوربین های دیجیتال سال 2010  است. امیدواریم که مطالعه این موضوع عکاسی برای شما مفید باشد.

کلاس عکاسی استادتدین

کلاس عکاسی استادتدین در نمایشگاه دوربین های دیجیتال 2010

امیدواری و تلاش لازمه پیشرفت

برای من باعث خوشحالیست که موضوع بحث ما به نوعی مرتبط با اصولی است که موجب هموار شدن راه موفقیت در عکاسی می شود. شما عزیزانی که در این سالن تشریف دارید قطعا به موفقیت در کار خود علاقمند هستید و آرزوی رسیدن به آینده ای روشن و موفقیت در عکاسی را دارید. این که انسان امیدوار باشد و برای رسیدن به هدفش تلاش کند بخشی از راه موفقیت را رفته است. امیدوارم حاصل این جلسه مفید باشد. پیشاپیش از فرصتی که برای حضور در این جلسه اختصاص داده اید و تلاشی که برای توسعه آگاهی های خود می کنید سپاسگزارم.

عکاسی به عنوان یک هنر و علم، همیشه مورد توجه و علاقه بسیاری از افراد قرار داشته است. در این جلسه، به بررسی ویژگی هایی که باعث شهرت عکس و عکاس می شود، پرداخته خواهد شد. آنچه را که در طول بیش از دو دهه تجربه کرده ام با تلفیقی از اطلاعاتی که از سایر منابع معتبر کسب نموده ام ، در این بخش به شما عزیزان پیشکش می کنم .

شهرت عکس و عکاس

دانایی توانایی است

به عنوان یکی از مهمترین تجارب حرفه ای خودم در دنیای عکاسی و آموزش عکاسی، باید عرض کنم، مطمئن باشید با خواندن کتب ،مقاله ها و اخبار عکاسی در مسیر موفقیت قرارخواهید گرفت. بدون شک دانایی توانایی است. متاسفانه کمتر عکاسی را دیده ام که این موضوع راجدی بگیرد. و به همین دلیل است که اغلب عکاسانی که می توانستند مشهورترین ستاره های دنیای عکاسی شوند، همچنان گمنام مانده اند و در آرزوی رسیدن به شهرت عکس و عکاس انتظار می کشند.

تدوین

برای مشهور شدن خود را به آب و آتش نزنید

بسیاری ازهنرجویان و عکاسان را دیدم که تمام تلاش خود را می کردند تا مشهور شوند. کارهای محیر العقولی می کردند، حرف های عجیب و غریبی می زدند، در مجامع عکاسی حضور پر رنگی داشتند، در هر رویدادی خود را به عکس دسته جمعی می رساندند و خود را در مرکز تصویر یا در کنار معروف ترین افراد حاضر در عکس جای می دادند اما هنوز هم گمنام هستند.

   حافظ چه زیبا گفته است:
   تکیه برجای بزرگان نتوان زد به گزاف     مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی

در  طول سال ها فعالیتِ خود، میان دوستان، عکاسان و دانشجویانم بسیاری از افراد را دیدم که در مقاطعی به مددِ شانس و اقبال و دوست و پول  و پارتی و هزار دلیلِ بی دلیل دیگر به شهرتی موقت و کوتاه مدت رسیدند. مسئول شدند، مدیر شدند، رئیس شدند اما پس از پایان آن مقطع به فراموشی کامل سپرده شدند. انسان های کوچک هر چقدر هم که بادشان کنید بزرگ نمی شوند. فقط ممکن است در مقاطعی بزرگ به نظر بیایند. این یک اصل است. اما هنرمند هرجا رود قدر بیند و بر صدر نشیند. چون دلیل شهرت عکس و عکاس پست و موقعیت اهدایی اش نیست بلکه نشات گرفته از هنرش و تاثیراتی است که ازخود باقی می گذارد.

سعی کنید بزرگ شوید نه اینکه بزرگنمایی کنید

پول و شهرت برادران دوقلوی به هم چسبیده ای هستند. اگر به دنبال پول و شهرت باشید، با سرعت از شما فاصله می گیرند و هرچه به آن ها کمتر نزدیک شوید آنها بیشتر به رویتان آغوش می گشایند. وقتی برای انجام کارهای بزرگ تلاش می کنید بدون شک انسان بزرگی خواهید شد. وقتی با شور و شوق و اشتیاق به دنبال عکاسی می روید و با عشق عکاسی می کنید به شهرت خواهید رسید. شهرت عکس و عکاس از نتایج تلاش عکاس است.

کلاس خصوصی عکاسی

کلاس خصوصی عکاسی

از این دست افراد بزرگ که به مدد پشتکار و تلاش زائد الوصف خود به شهرت عکس و عکاسی رسیدند افراد زیادی را می شناسم .
استاد اکبرعالمی، استاد کاوه گلستان، استاد فخر الدین فخرالدینی، استاد افشین بختیار ازهمان افرادی هستند که به دنبال شهرت نبودند ولی به شهرت رسیدند. تلاششان در مسیر عشق و اشتیاقشان به هنر بوده است. سرگذشت اغلب عکاسان معروف که ماندگار شدند چنین است.

عکس کودکان کار

عکس کودکان کار |عکاس لویس هاین

عکس های با اصالت درمسیر شهرت

وقتی از اصالت حرف می زنیم منظور ریشه دار بودن و اصیل بودن است. دقیقا متضاد دروغگویی و  کپی کاری کردن است. ویژگی مشترک اغلب عکس هایی که در طول تاریخ عکاسی به شهرت رسیدند این است که اصالت و واقعیت بالایی دارند. به عبارت دیگر، آن ها نمایانگر واقعیت هستند و احساس زنده بودن و حضور در مکان را برای بیننده به ارمغان می آورند. وقتی به آثار عکاسان بزرگ مثل لویس هاین، آنسل آدامز و یا حتی مرحوم کاوه گلستان نگاه می کنیم موجی از زندگی و واقعیت را در آن مشاهده خواهید کرد. آنقدر عکاس در بطن عکس ها حضور دارد که مخاطب فراموش می کند که در حال مشاهده عکس است . عکس هایی شبیه و حتی عین  واقعیت.

کاوه گلستان در خصوص عکس هایش جمله جالبی دارد می گوید می خواهم صحنه‌هایی را به تو نشان دهم که مثل سیلی به صورتت بخورد و امنیت تو را خدشه‌دار کند و به خطر بیندازد. می‌توانی نگاه نکنی، می‌توانی خاموش کنی، می‌توانی هویت خود را پنهان کنی، مثل قاتل‌ها، اما نمی‌توانی جلوی حقیقت را بگیری، هیچ‌کس نمی‌تواند.

کاوه گلستان

کاوه گلستان

 استفاده صحیح  از ابزار فنی و تجهیزات حرفه ای 

تجهیزات حرفه ای براساس نیازهای دنیای عکاسی پدید آمده اند شناخت و بکارگیری مناسب آن ها از اصول حرفه ای عکاسی محسوب می شود. عکاسان حرفه ای که از ابزار فنی به خوبی استفاده می کنند،با استفاده صحیح از همین ابزارهاست که شهرت عکس و عکاس  پدیدار می شود.

آنسل آدامز

آنسل آدامز ازعکاسان معروف جهان

این ابزار ها شامل دوربین های حرفه ای، لنز های با کیفیت بالا، نورپردازی مناسب و تجهیزات دیگر هستند. اما تجهیزات تنها بخش کوچکی از این مسیر را تشکیل می دهد. شناخت و تسلط به ابزار از داشتن آن مهمتر است.

شهرت عکس و عکاس بدلیل خلاقیت و نوآوری 

مهمترین تفاوت ذاتی انسان و سایر مخلوقات در توانایی او برای خلق کردن است. خلاقیت و نوآوری برگ برنده انسان نسبت به سایر موجودات است. عکاسانی که با روش های نوآورانه عکاسی می کنند، معمولاً به شهرت می رسند.

عکاسان معروف

عکاسان خلّاق تلاش می کنند تا با استفاده از تکنولوژی های جدید و روش های خلاقانه، تصاویری بسیار جذاب و خاص ایجاد کنند. شهرت عکس و عکاس به خلاقیت او در ثبت عکسش بستگی دارد.

شهرت عکس و عکاس در ارتباط با مخاطب

عکاسانی که توانسته اند با مخاطب خود ارتباط برقرار کنند و درک خوبی از نیاز های آن ها داشته باشند، معمولاً به شهرت می رسند. آن ها تلاش می کنند تا با استفاده از تصاویر خود، احساسات و ارزش های خود را به مخاطب منتقل کنند.

عکاسان معروف

وقتی بتوانید با مخاطب هم ذات پنداری کنید و بالطبع حس همذات پنداری او با عکس را برانگیزید یعنی به قلب و روح و احساس مخاطب وارد شده اید. وقتی ارتباط با مخاطب را برقرارکردید یعنی به زبان مشترک رسیده اید.

یک عکس خوب گویاتر از هزار کلمه

شهرت عکس و عکاسان حرفه ای به این دلیل است که به زبانی جهان شمول می رسند. آن ها راه های ارتباط با قلب را یافته اند و از این طریق می توانند با تمام فرهنگ ها و مخاطبین خود در تمام دنیا ارتباط برقرار کنند. بدون آنکه حتی کلمه ای بگویند یا زبان سایر کشورها را بدانند.  

  شهرت عکس و عکاس با حضور در موقعیت های خاص 

حضور فعالانه عکاس  و دوربینش در موقعیت های خاص سبب پدید آمدن شاهکارهای عکاسی می شود. عکاسانی که توانسته اند در موقعیت های خاص و نادر عکس بگیرند، معمولاً به شهرت می رسند. این موقعیت ها ممکن است شامل رویدادهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی باشد.

زلزله زدگان کرمانشاه

زلزله زدگان کرمانشاه

با توجه به موارد فوق، می توان گفت که ویژگی هایی که باعث شهرت عکس و عکاس می شود، بسیار متنوع هستند. اصالت، ابزار فنی، نوآوری، ارتباط با مخاطب و حضور در موقعیت های خاص، تنها بخشی از این ویژگی ها هستند.

اخلاق حرفه ای

 برای شهرت عکس و عکاس، لازم است با پشتکار و تلاش بسیار و جدیّت به فعالیت های عکاسی خود ادامه دهید. بدون شک شهرت عکس و عکاس به هم وابسته هستند. چه بسیار عکس هایی که بواسطه شهرت عکاس هایشان دیده شدند و چه بسیار عکاسانی که شهرتشان را بخاطر ثبت یک یا چند عکس خاص به دست آوردند. این که توقع داشته باشیم تمام آثار یک عکاس فوق العاده باشد توقع معقولی نیست. گاهی برای شهرت عکس و عکاس فقط یک اتفاق اجتماعی و یک نگاه خلاقانه کافیست. اما برای حفظ این شهرت رعایت اصول مهم اخلاق حرفه ای لازم است. حفظ شهرت و اعتبار از به دست آوردن آن دشوارتر است. قسمت مهمی که انسان های کوچک از انجام آن ناتوان هستند همین حفظ اعتبار و رعایت اخلاق حرفه ای است. شهرت عکس و عکاس با یک عکس یا سال ها عکاسی به دست می آید و با یک کلمه یا یک عکس از بین خواهد رفت.

این سخنرانی با مطالعه منابع زیر انجام شده است و برای علاقمندان به مطالعه و پژوهش فهرست منابع در ذیل آمده است.

1. Sontag, S. (1977). On Photography. New York: Farrar, Straus and Giroux.

2. Barthes, R. (1981). Camera Lucida: Reflections on Photography. New York: Hill and Wang.

3. Berger, J. (1972). Ways of Seeing. London: Penguin Books.

4. Bate, D. (2010). Photography: The Key Concepts. London: Bloomsbury Academic.

5. Wells, L. (ed.) (2003). The Photography Reader. London: Routledge.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://darolfunun.com/?p=21304
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

8 نظر در مورد 5 دلیل شهرت عکس و عکاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. با سلام خدمت استاد ارجمندم جناب آقای تدین
    بسیار افرادی را در جایگاههای مختلف دیده ام که از اخلاق سخن گفتند اما اخلاق حرفه ای نداشتند
    اما شما با کمال بزرگواری و پدرانه تجربیات و دانشتان را به هنرجویانتان منتقل میکنید و اینگونه حرفه ای بودن را به زیبایی به ما می آموزید
    پشتکار ،اصالت و دوری از منیت و غرور قطعا” میتواند موجب ترقی و موفقیت باشد
    از شما سپاسگزارم

    3

  2. سلام ممنون از توضیحات مفیدتون، قطعا نکاتی ک گفتید در کار ما موثر واقع می‌شوند. عکاس حرفه ای نیز نیازمند اخلاق حرفه ایست. مهسا رضائی هنرجو عکاسی

    لایک

  3. شهرت یه عکس یا عکاس بیشتر از همه به این برمی‌گرده که چطور بتونه یه لحظه خاص رو ثبت کنه که توی ذهن مردم بمونه. وقتی عکسی همه‌جا دیده می‌شه یا عکاسی معروف میشه، یعنی تونسته یه چیزی رو به زیبایی و متفاوت‌تر از بقیه نشون بده که باعث میشه همه بهش توجه کنن. این شهرت نه فقط به خاطر تکنیک‌های خوبه، بلکه بیشتر به خاطر توانایی در خلاقیت داشتن و روایت داستانی است که همه رو جذب می‌کنه.

    (طاهره یوسفی)

    لایک

  4. با سلام .طبق سفارش استاد بزرگوار جناب آقای تدین سعی دارم روزانه یک مقاله و یک نقد عکس را مطالعه کنم ‌.خیلی آموزنده بود امیدوارم بتوانم روزی عکس های بگیرم که بسیار تاثیر گذار باشد .از زحمات شما استاد بزرگوار و تیم پشتیبانی سپاسگذارم .حمیرا جهانگیری

    1

    1. با ارزوی موفقیت روزافزون برای شما قطعا خواندن مقالات عکاسی و نقد عکس ها شما رابه عکاس بهتری تبدیل می کند

      1

  5. سلام وقتتون بخیر
    من فکر میکنم ک ، تفاوتی بین انسان هاست که اون نگاه و دیدگاه انها ب برخی مسائل هستش که اون هارو با هم متفاوت میسازد ( منظور این است که : هر موقع ی عده عکاسی ب مکانی برای یافتن سوژه به آنجا می‌روند حتی اگر فردی بخواهد از یک مکان و یک اتفاق عکسی بگیرد هیچ وقت عکس های آنها مثل دیگری نمیشود. ) در واقع باید اتفاقات و مکان را جوری دیگری دید چون این باعث میشود درک بهتری از اون موضوع داشته باشیم و درکمون زمانی که ب تصویر میکشیم دیگران هم متوجه این موضوع بشوند.
    و خب کار مداوم عکاس هست که اون شخص رو تبدیل به عکاس میکند .
    کیمیا عمانی هنر جوی دوره عکاس حرفه ای

    55

  6. سلام استاد جان افتخار میکنم شاگرد شما هستم.این جملات را باید با طلا نوشت و بالای در ورودی هر خبرگزاری نصب کرد . با اجازه تون مجددا از همین متن عالی نقل میکنم “گاهی برای شهرت عکس و عکاس فقط یک اتفاق اجتماعی و یک نگاه خلاقانه کافیست. اما برای حفظ این شهرت رعایت اصول مهم اخلاق حرفه ای لازم است. بیست سال پیش توفیق داشتم دانشجوی شما باشم و بیست سال که به عنوان عکاس خبری با خبرگزاری های مختلف همکاری میکنم ودارم درس پس می دم واقعا واقعا واقعا خیلی جای اخلاق حرفه ای در جامعه عکاسی خالیه فرمایش شما خیلی عالی بود خدا حفظتون کنه

    12

× سوالی دارید؟