ورود / ثبت نام
0

دسته دختران

2573 بازدید
اعتراض دختران
Rate this post

نقد و تحلیل فیلم دسته دختران

آنچه در ادامه به آن خواهیم پرداخت یادداشت استاد سعید محبی مدرس سینما و عضو هیات علمی آموزشگاه سینمایی دارالفنون در خصوص فیلم دسته دختران است.

انقلاب

می گویند دنیا برای مردان ساخته شده از جمله اختراعات که کار مردان است برای سهولت کارها. برای همین زنان در استفاده از آن گاهی دچار اشکال می شوند. مثلا اتومبیل برای جنس مرد ساخته شده و اینکه زنان در استفاده از آن به مهارت مردان نمی رسند به همین خاطر است، گذشته از درستی یا غلط بودن این جمله آن چیزی که مسلم است اینکه زنان هم مانند مردان می توانند دنیای خاص خودشان را داشته باشند.

فیلم دختران

یازیگران فیلم دختران

داستان فیلم دسته دختران

دسته دختران، دومین ساخته منیر قیدی بعد از ویلایی ها با پس زمینه جنگ، فیلمی است که نگاه و لطافت زنانه در آن موج می زند و خشونتی که در فیلم دیده می شود از دنیای خشن مردان می آید.
قیدی در دسته دختران چند قدم جلوتر آمده و حالا زنانش در خط مقدم جبهه دسته ای تشکیل داده و مشغول جنگ با دشمن متجاوز هستند.
داستان درباره حماسه آزادی خرمشهر است. حماسه خودجوشی که مردم قهرمان اصلی آن هستند.

دسته دختران

عکس فیلم دسته دختران

نقس متفاوت زنان در فیلم

تفاوت اصلی این فیلم با سایر فیلم های جنگی ایرانی این است که در این فیلم، زن های فیلم بجای اینکه مانند دیگر زنان پشت جبهه بروند، کمر همت می بندند و به کمک رزمندگان خط مقدم می شتابند. قیدی با هوشمندی از صحنه های رقت انگیر و اشک درآور پرهیز می کند و با اینکه مستقیم و بی واسطه زشتی ها و خشونت جنگ را تصویر می کند اما اجازه نمی دهد احساسات تماشاگر جلوی عقل دوراندیش اش را بگیرد. و این یکی از نقاط قوت فیلم دسته دختران است.

روایت دختران

عکسی از فیلم دسته دختران

نشان می دهد اما شعار نمی دهد

قیدی نشان داد در کارگردانی و هدایت صحنه های پر جمعیت توانایی خاصی دارد. این همه آدم با حجم انفجارات فراوان در دل داستانی که باید از دل جنگ و خون نوید بخش عشق و زندگی باشد، کار ساده ای نیست.
قیدی نشان داد فیلمساز لحظات سخت است و می تواند از پس این موقعیت برآید. او در این فیلم به خوبی با نمایش صحنه هایی دراماتیک مخاطب را با فیلم همراه می سازد.

دختران فیلم

دختران فیلم دسته دختران

نگاه زنانه به جنگ

اصولا وقتی از زن صحبت می کنیم معانی زندگی ، احساس ، صمیمیت و  مادرانگی نقش پر رنگ تری به خود می گیرد .فیلم سینمایی دسته دختران نگاه زنانه به جنگ دارد و داستان هایی را روایت می کند که با داستان های دنیای مردان تفاوت های زیادی دارد. فیلمساز می خواهد تاثیر عاطفی زن بر سینما را بار دیگر به رخ تماشاگر بکشد و بگوید درست است که سینما اختراع مردان است اما زنان هم در آن می توانند فیلم خودشان را بسازند.   واقعا این جادوی سینماست که هر فیلمسازی از منظر نگاه و سلیقه خود می تواند جلوه ای دیگر از سینما را به مخاطب نشان دهد. پانته ها پناهی ها که اغلبا بازی های قابل قبولی را در کارنامه حرفه ای خود دارد، دراین  فیلم نیز بازی درخشانی دارد. کارگردانی فیلم موفق است و می توان گفت به لحاظ فیلمبرداری و جلوه های بصری نیز این فیلم  مثال زدنی است.  دسته دختران نگاه یک زن است به دنیای خشن جنگ. فیلمی با لطافت های زنانه که نشانه هایی از عشق را در لحظات سخت و جانفرسا به تصویر می کشد.

اطلاعات بیشتر از جزئیات این فیلم در دانشنامه آزاد

اگر به مطالعه مقالات سینمایی و نقد و تحلیل تاتر علاقمندید، سایر مقالات نوشته شده توسط  استاد سعید محبی  و سایر استادان دارالفنون را می توانید در بخش مقالات سایت دارالفنون مشاهده فرمائید.

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://darolfunun.com/?p=14566
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد دسته دختران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

× سوالی دارید؟