ورود / ثبت نام
0

8 توصیه در عکاسی کپی برداری

2588 بازدید
عکاسی کپی برداری
5/5 - (1 امتیاز)

عکاسی کپی برداری

عکاسی کپی برداری روشی از عکاسی است که در آن از اشیاء مختلف کپی برداری میشود. تفاوت مهم عکاسی کپی برداری با اسکن عکس در استمرار اصول عکاسی در فرایند کار است.

عکاسی کپی برداری با استفاده از لنز ماکرو

با لنز ماکرو، می توانید از فاصله ی بسیار نزدیک از اشیا یا هر موضوعی که دارید، عکاسی کپی برداری کنید. تمامی مطالبی که در باره ی عکاسی کلوز آپ در مقالات آموزشی قبل توضیح داده شد، درباره ی عکاسی کپی برداری نیز صادق است.

عکاسی کپی برداری

پایه عکاسی کپی برداری

نکات ضروری در عکاسی کپی برداری

در عکاسی کپی برداری، رعایت چند نکته بسیار ضروری است:

  1. عمود بودن دوربین نسبت به سوژه: مهمترین چیزی که می تواند پرسپکتیو صحیح و مناسب را حفظ کند، موضوع زاویه دید و عمود بودن زاویه دوربین نسبت به سوژه است.
  2. استفاده از سه پایه مخصوص یا بستن دوربین به پایه دیواری عمود برسوژه: این سه پایه علاوه بر تمام محاسن مهمی که برای عکاس دارد از تکان خوردن دوربین جلو گیری می کند. ثبات دوربین نقش مهمی در فوکوس دقیق و عدم لرزش دارد.
  3. تراز دقیق دوربین : ترازبودن موضوعی است که همیشه با چشم غیر مسلح امکان پذیر نیست و اغلبا خطای دید باعث غفلت اعکاس از این موضوع مهم می شود،سنجش تراز بودن توسط شاقول یا تراز یا ترازسنج دیجیتال امکان پذیر است.
  4. حذف هرنوع لرزش مزاحم : استفاده از مود تاخیری سلف تایمر و یا هر نوع تایمرهای دیگر که موجب شود، در زمان فشردن دکمه عکسبرداری اتصال دست و دوربین برقرار نباشد و مانع ایجاد هر نوع ضربه و لرزش ناخواسته ای شود، توصیه می شود.
  5. نورپردازی مناسب: توجه ویژه به اصول نورپردازی برای عکاسی کپی برداری و کنترل منابع نور و جلو گیری از تاثیرات منابع نور مزاحم و تاثیرات نورهای ناخواسته آن همیشه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
  6. اصلاح صحیح رنگ و کنترل وایت بالانس: اصلاح دقیق رنگ و کنترل وایت بالانس، به منظور کنترل کلوین باید مورد توجه عکاس قرار داشته باشد. اطلاح کلوین تاثیرات زیادی بر روی وضوح و کیفیت عکس ها دارد.
  7. توجه ویژه به نورسنجی: وقتی از اشیاء سفید یا سیاه عکاسی می کنیم خطای نورسنجی افزایش می یابد. در این زمان استفاده از ظرفیت هایی که کنترل دقیق نورسنجی دوربین، در اختیار عکاس می گذارد اهمیت ویژه ای پیدا می کند.برای درک بهتر این موضوع و اهمیت براکتینگ در عکاسی توصیه می کنیم  مقاله نورسنجی دوربین عکاسی  را در بخش مقالات عکاسی  وب سایت دارالفنون مطالعه فرمائید.
  8. کنترل دقیق فوکوس: فوکوس یکی از مهمترین موضوعات یک عکس خوب است هرچه پایداری و ثبات وضعیت نور محیط ، دوربین و سوژه بیشتر باشد فو کوس دقیق تر خواهد بود و بالعکس هرچه شرایط هر کدام از موارد ذکر شده ناپایدارتر باشد فوکوس کاهش خواهد یافت. علیرغم اینکه فوکوس اتوماتیک امکانات و ظرفیت های فوق العاده ای را در اختیار عکاسان می گذارد ولی در بسیاری موارد کارایی لازم راندارد. به همین دلیل توصیه می شود ،چنانچه منبع نور ناپایداری در محیط موجود است  و یا هر نوع تلالو نوری وجود دارد حتما فوکوس باید به صورت دستی اعمال شود.

اشتباه تولید محتوای ویدیویی

توصیه هایی  برای افزایش کیفیت  عکاسی کپی برداری

اگر از عکس، نقشه، نوشته، تمبر، سکه، سند یا مدرک، کتاب یا یک تابلو و یا هر صفحه ی مسطح دیگری بخواهید عکس بگیرید،دوربین حتما باید عمود بر موضوع باشد.اگر پایه ی کپی برداری ندارید، صفحه مورد نظر را به دیوار یا شیشه ی پنجره یا هر سطحی که به زمین
عمود است، بچسبانید.

عکاسی کپی برداری

سه پایه عکاسی کپی برداری

دوربین را روی سه پایه سوار کنید. دوربین باید کاملا عمود به صفحه ی مورد نظر باشد. برای این که مطمئن شوید دوربین و صفحه کاملا بر هم عمودند، از وسیله ای به نام تراز یا شاقول استفاده کنید

تراز تقریبا همان ترازی است که معماران و مهندسان آن را به کار می برند. اما در عکاسی این ابزار ظریف تر و کم حجم تر است.برخی از سه پایه ها خود مجهز به تراز هستند.برای این که هنگام کپی برداری از لرزش دوربین جلوگیری کنید یا دکلا نشور به کار ببرید یا از سلف تایمر، استفاده کنید.

به نور پردازی بسیار دقت کنید. نور تابیده به موضوع باید کاملا یکنواخت و فاقد هر گونه باز تابی از روی موضوع باشد.

توصیه های عکاسانه، بخشی از مقالات عکاسی است که توسط استاد محمد مهدی تدین موغاری مدرس عکاسی و مدیر آموزشگاه عکاسی دارالفنون،تالیف و در وب سایت رسمی دارالفنون بارگزاری می شود.
انتشار باذکر منبع بلامانع است.

مدرس عکاسی

آموزشگاه عکاسی

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://darolfunun.com/?p=14281
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد 8 توصیه در عکاسی کپی برداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

× سوالی دارید؟