0

20 نکته عکاسی تئاتر

3254 بازدید
عکاسی تئاتر
5/5 - (1 امتیاز)

عکاسی تئاتر

عکاسی تئاتر گونه ای از انواع عکاسی است.  این ژانر عکاسی صرفا به موضوعات مرتبط با تاتر می پردازد. عکس هایی که عکاسان تئاتر ثبت می کنند بخشی از فرایند تولید محتوای تاتر است. این عکس ها برای موضوعات مختلف مرتبط با تئاتر مورد استفاده قرار می گیرد. عکس تئاتر کاربردهای مختلفی دارد. مهمترین کاربرد آن  استفاده برای پوستر تئاتر، استفاده  های تبلیغی، خبری و گزارشی برای  سایت ها و مجلات هنری و نمایشی است. عکاسی تئاتربیش از آن که به لحاظ هنر عکاسی اهمیت داشته باشد به لحاظ جذابیت های بصری نمایش مورد توجه قرار می گیرد.

عکاسی تئاتر

عکاسان آماتور و هنرجویان عکاسی اغلبا به ژانر عکاسی تئاتر علاقه زیادی دارند، اما با توجه به محدودیت تعداد تئاترهایی که در کشور اجرا می شود این ژانر عکاسی رونقی زیادی ندارد و تعداد محدودی عکاسان تئاتر در کشور فعالیت دارند. همچنین به دلیل مشقت و در آمد پائین عکاسی تئاتر جوانانی که با اشتیاق به این سبک عکاسی ورود می کنند به سرعت از این حوزه خارج می شوند.

عکاسی تئاتر

عکاسی  از صحنه تئاتر

عکاسی  از بازیگران در حال بازی با استفاده از دوربین های عکاسی حرفه ای و  نورپردازی دقیقا همان بخشی است که به عنوان عکاسی تئاتر شناخته می شود. عکاسان حرفه ای تئاتر با تنظیمات دقیق دوربین و نور صحنه عکس هایی را ثبت می کنند که اعجاب انگیز و جذاب است. این عکس ها که تلفیقی از جادوی نور و رنگ و فرم و حرکت را در یک قاب به نمایش می گذارند، در حقیقت همان عکس سهایی هستند که مخاطب با دیدن آن ها به رفتن به سالن نمایش ترغیب می شود. بخش قابل توجهی از تمرکز عکاس در این بخش به استفاده از عکس ها برای مقاصد تبلیغی و اطلاع رسانی اختصاص دارد.

عکاسی تئاتر

چون  تنظیم دقیق دیافراگم، شاتر، ایزو، وایت بالانس و فوکوس برای هر عکس  تئاتر  متفاوت با هدفی تعریف شده و متفاوت است لذا توصیه های مهمی که در این بخش باید مورد توجه عکاسان جوان  قرار گیرد قرار دادن تنظیمات دوربین در حالت دستی M و تنظیمات لحظه به لحظه دوربین متناسب با شرایط است.

  1. فوکوس : باتوجه به شرایط نوری ناپایدار در صحنه های تئاتر، اصولا امکان فوکوس اتوماتیک در اغلب صحنه ها برای عکاسی تئاتر وجود ندارد لذا عکاس تئاتر باید ضمن استفاده صحیح از فو کوس دستی تنظیمات متناسب را انجام دهد. وضعیت فوکوس اغلبا M است.
  2. سرعت شاتر : علاوه برمشکل محدودیت استفاده از سه پایه عکاسی به دلیل مشکلاتی که در نوردهی محیط و عدم استفاده از فلاش ها و محدودیت های سرعت شاتر در عکاسی تئاتر وجود داردوضعیت سرعت حرکت بازیگران عکاس تاتر را مجبور می کند که در استفاده از سرعت های مختلف شاتر بسیار هوشیارانه ودقیق عمل کند . همچنین استفاده از تک پایه ها به شدت توصیه می شود.
  3. دیافراگم : یکی از محدودیت های دیگری که به عکاس تئاتر تحمیل می شود انتخاب عدد دیافراگم مناسب است. علاوه برتمام محدودیت هایی که به دلیل قرار گرفتن عکاس در صحنه های تاریک در سالن تئاتر وجود دارد. به دلیل اهمیت عمق میدان وضوح وتاثیرات دیافراگ در کاهش یا افزایش آن کنترل دیافراگم با حفظ تعادل مناسب برای عمق میدان وضوح از دیگر چالش های عکاسی تئاتر است.
  4. ایزو: وقتی منابع نور محدود و محیط تاریک می شودبالابردن حساسیت ایزو در اغلب مواقع اجتناب ناپذیر است . اما باید توجه داشت با بالابردن حساسیت بخش قابل توجهی از کیفیت را ازدست خواهیم داد . این موضوع می تواند در زمانی که قصد بزرگ کردن عکس را برای کاربردهای تبلیغاتی داشته باشیم ،مشکل آفرین باشد.

عکاسی تئاتر

ابزارها و موارد غیر مجاز برای عکاسی تئاتر

  • استفاده از انواع تجهیزات نورپردازی: عکاسان تاتر در استفاده از انواع پرژکتورها و فلاش های عکاسی در زمان اجرای زنده تئاتر محدیت دارند و به هیچ وجه حق استفاده از ابزارهای نورپردازی، فلاش ها، رفلکتورها و سایر تجهیزات نورپردازی که اثر آن در صحنه  برای بازیگر یا تماشگر ملموس باشد را ندارند.
  • استفاده از سه پایه و کرین : ارتفاع گرفتن سه پایه دوربین ویا قرار داشتن آن در جایی که باعث محدودیت دید تماشگران ویا جلب توجه آنان شود برای عکاس تئاتر مجاز نیست.
  • استفاده از کوادکوپتر : علاوه بر جلب توجهی که ایجاد می کند با ایجاد صدا  و اختلال هایی که در تمرکز بازیگران و تماشاچیان ایجادمی کند برای عکاس تئاتر مجاز نیست.
  • هر نوع البسه یا عطر : که توجه مخاطب را از نمایش به سمت عکاس منحرف نماید و باعث اختلال در ارتباط تماشگران می شود.

عکاسی تئاتر

انواع دیگری از عکاسی تئاتر

  1. .عکاسی از بازیگران در حال بازی با استفاده از دوربین های تحت فضای مجازی
  2. عکاسی از صحنه های تئاتر با استفاده از دوربین های تحت فضای بیرونی
  3. عکاسی از بازیگران در حال بازی با استفاده از دوربین های تحت چشم بندی
  4. عکاسی از صحنه های تئاتر با استفاده از دوربین های تحت نورپردازی خودرو
  5. عکاسی از بازیگران در حال بازی با استفاده از دوربین های تحت دیجیتال
  6. عکاسی از صحنه های تئاتر با استفاده از دوربین های تحت ماهواره
  7. عکاسی از بازیگران در حال بازی با استفاده از دوربین های تحت فضای مجازی

 

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://darolfunun.com/?p=20990
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد 20 نکته عکاسی تئاتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

× سوالی دارید؟