ورود / ثبت نام
0

عکاسی انتزاعی

3081 بازدید
عکاسی انتزاعی آب
5/5 - (2 امتیاز)

عکاسی انتزاعی(Abstract)

عکسی را که در آن سوژه، اشیاء و صحنه ها، به شکل واقعی خود نیستند. عکاسی انتزاعی(Abstract) می گویند. این عکس ها  به صورت منتزع (برگرفته ) از واقعیت نشان داده می شود. همیشه نمی توان میان عکاسی انتزاعی و عکسی که نشان گر واقعیت است، مرز دقیق و روشنی ترسیم کرد.همه چیز، حتی فرشی که روی آن می نشینیم می تواند الهام بخش عکاسی انتزاعی باشد. نقش و نگاره های فراوانی اطرافمان  هستند که لبریز از سوژه های عکاسی انتزاعی است.

به عبارت دیگر عکاسی انتزاعی یا عکاسی آبستره‌ای، یک سبک عکاسی است که در آن، عکاس به دنبال تصاویر ساده و مینیمالیستی است که از جزئیات معمولی و رنگ‌های پایه تشکیل شده‌اند. در این نوع عکاسی، عکاس به دنبال زیبایی در سادگی است و سعی می‌کند با حذف جزئیات غیرضروری، تصاویری با احساس آرامش و تمرکز بالا ایجاد کند. به عنوان مثال، در عکاسی انتزاعی، یک جزئیات ساده مثل یک خط، یک دایره یا یک مثلث ممکن است به عنوان موضوع اصلی تصویر انتخاب شود.

توانایی های لازم برای عکاسی انتزاعی

  1. توانایی در ایجاد تصاویر انتزاعی و طرح‌های هنری با استفاده از نور، رنگ و شکل
  2.  داشتن تجهیزات مناسب برای عکاسی انتزاعی، مانند لنز‌های ماکرو و فیلتر‌های نورپردازی
  3. توانایی در انتخاب موضوعات مناسب برای عکاسی انتزاعی، مانند الگوهای هندسی، سطوح صاف و …
  4.  آشنایی با روش‌های پردازش تصاویر انتزاعی و بهبود آن‌ها در نرم‌افزارهای ویرایش تصویر
  5.  توانایی در استفاده از رنگ‌های مختلف برای خلق جلوه‌های ویژه در تصاویر انتزاعی
  6.  داشتن ذوق هنری و احساس زیبایی‌شناسی برای خلق تصاویر جذاب و متفاوت
  7. توانایی در استفاده از نورپردازی مناسب برای ایجاد جلوه‌های ویژه در تصاویر انتزاعی
  8. آشنایی با تکنیک‌های خاص برای عکاسی انتزاعی، مانند تکنیک فوکوس شیفت و …
  9. توانایی در استفاده از ترکیبات مختلف شکل، رنگ و نور برای خلق تصاویر منحصر به فرد
  10.  توانایی در ایجاد تصاویر انتزاعی با مضمون‌های مختلف، مانند احساسات، فرهنگ و …

هدف از عکاسی انتزاعی

عکس انتزاعی  به شما این آزادی را می دهد که از هر چیزی که توجه شما را جلب می کند عکس بگیرید. به شما این امکان می دهد که ماهیت هنری خود را بیان کنید. به طور رسمی، عکس انتزاعی، روشی برای بیان ایده‌ها و احساسات با عناصر تصویر عکاسی شده، بدون قصد ایجاد یک تصویر سنتی یا واقعی است. در عکاسی انتزاعی، چارچوب های شناخته شده و معمول برای بیننده وجود ندارد.

مخاطب  به چیزی که بلافاصله قابل تشخیص است نگاه نمی کند. فقدان زمینه برای ارزیابی یک تصویر از دلایلی است که عکاسی انتزاعی را بسیار چالش برانگیز و به همان اندازه جذاب کرده است. عکس انتزاعی می تواند برای عکاسان ترسناک باشد، زیرا میزان آزادی آن به همراه دارد. برای این سبک عکاسی هیچ قانونی وجود ندارد.

زیبایی در چشم بیننده است

عکس انتزاعی دقیقاً همان چیزی است که بیننده آن را می سازد. هر مخاطبی به فراخور درک وسلیقه اش می تواند تفسیرها، دیدگاه ها و نظرات مختلفی را برای خود داشته باشد.از مزایای عکاسی انتزاعی این است که بسیار ارزان است. عکاس  نیازی به تهیه اشیا یا هزینه های سفر ندارد. همه چیز به راحتی در خانه شما قابل دسترسی است.

عکاسی طبیعت بی جان

چشم عکاس آبستره باید مانند یک میکروسکوپ باشد

برای اینکه در مسیر درست حرکت کنید، فهرستی از نکات مفید را گردآوری کرده‌ایم بخاطر بسپارید. اول از همه، یک شی را انتخاب کنید، هر چیزی که از نظر بصری جالب یا جذاب است. شما می توانید هر شی کم اهمیتی  را هیجان انگیز جلوه دهید. به یاد داشته باشید شما از یک شی عکس نمی گیرید.

کار شما خلق یک آبستره هیجان انگیز است. با متمرکز کردن توجه خود بر روی یک بخش یا بافت خاص شروع کنید. تا حد امکان به سوژه ها نزدیک شوید. چشم یک عکاس آبستره درحقیقت مانند یک میکروسکوپ است.

نتیجه گیری: عکاسی انتزاعی علاوه براینکه به مهارت عکاسی نیاز دارد، به ذوق، استعداد، خلاقیت و میزان آشنایی عکاس با اصول زیبایی شناسی بستگی دارد.

محمد مهدی تدین

توصیه های عکاسانه، بخشی از مقالات عکاسی است که توسط استاد محمد مهدی تدین موغاری مدرس آموزش عکاسی و مدیر آموزشگاه عکاسی دارالفنون،تالیف و در وب سایت رسمی دارالفنون بارگذاری می شود.
انتشار باذکر منبع بلامانع است.

 

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://darolfunun.com/?p=13131
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین

نظرات

1 نظر در مورد عکاسی انتزاعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. با سلام
    در عکاسی انتزاعی هدف نگاه متفاوت به سوژه است که اکثرأ می تواند زاویه دید غیر معمول باشد یا قسمتی از یک سوژه کامل باشد یعنی باید فراتر از واقعیت کل سوژه باشد که در اکثر عکسهای ماکرو می توان مفهوم انتزاعی را حس کرد. بطور مثال عکس قسمتی از گل آفتابگردان که فاقد دانه می باشد، توجه بيننده را به حفره‌هایی منظم جلب می کند که واقعیت اصلی گل آفتابگردان نیست .هم چنین برخی از عکسهای به سبک موبیلاسیون نیز میتواند مفاهیم انتزاعی داشته باشد مثل خلق تصاویر با نورهای متحرک با اشکال غیر متداول.
    مثلا حرکت نور شمع بصورت افقی از دایره های کوچک به دایره های بزرگ و سپس مجددا دایره های کوچک
    با تشکر راحله سادات اصفهانی هنرجوی دوره عکاسی حرفه ای دارالفنون

    1

× سوالی دارید؟