افتتاحیه هفته فرهنگی تهران با برنامه تهران در گذر تاریخ
در روزچهاردهم مهرماه 1403 همزمان با آغاز روز تهران ،افتتاحیه برنامه ها با نشست هفته فرهنگی تهران و برنامه تهران در گذر تاریخ آغاز به کارکرد. این برنامه با همکاری و مدیریت محتوایی موسسه فرهنگی هنری دارالفنون در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران کارخود را آغازکرد.
برگزاری نشست خبری تهران در گذر تاریخ
درآئین افتتاحیه این مراسم حضور استاندارتهران، فرماندارتهران ومدیرکل فرهنگ وارشاداسلامی استان تهران به دربخش های مختلفی به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند وبرنامه های فرهنگی و اجتماعی استان و شهر تهران را در این هفته تشریح کردند.
علیرضا فخاری، استاندار تهران، با اشاره به قدمت تاریخی این شهر و اهمیت توجه به مسائل فرهنگی، هفته فرهنگی تهران را ایدهای ارزشمند خواند که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران و همکاری دیگر نهادها شکل گرفته است.
افتتاحیه نمایشگاه و برگزاری نشست تهران در گذر تاریخ
نمایشگاه عکس و کتاب با رویکرد معرفی و توجه به هویت فرهنگی و اجتماعی شهر تهران توسط استاندار تهران افتتاح شد. در حاشیه افتتاح نمایشگاه عکس ،نمایش نقالی جذاب با موضوع معرفی فرهنگ و آداب تهران از گذشته تا امروز اجراشد.
تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی آغازبخش برنامه ها بود سپس مرتضی صابر مجری برنامه با خواندن اشعاری در وصف تهران از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برای خیر مقدم دعوت کرد تا پشت تریبون برود. سپس علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی به حاضرین خیرمقدم گفت و با توجه به توصیههای مقام معظم رهبری بر اهمیت همکاری هنرمندان و اهالی رسانه برای تقویت تعاملات فرهنگی تأکید کرد.
تهران در گذر تاریخ به روایت راویان تهران
در ادامه مراسم محمد مهدی تدین موغاری مدیر مرکز آموزش های هنری و سینمایی دارالفنون گفت:امروز ۱۴ مهرماه روز بزرگداشت و آغاز هفته تهران است. روزی که پس از سال ها تلاش با همت و پشتکار بسیاری از تهران دوستان و تهران پژوهان عالیقدر در تقویم برنامه های فرهنگی کشور قرارگرفت و باعث پدید آمدن جلساتی شد که علاقمندان به تهران عزیز را دورهم جمع می کند.و به همین مناسبت نیز برنامه تهران در گذر تاریخ امروز میزبان شما خوبان است در این بخش ما به عنوان راویان تهران قصد داریم روایت هایی از تهران قدیم و تهران امروز را خدمتتان ارائه کنیم آنچه از ما می شنوید خلاصه و چکیده کوتاهی است از گرته برداری از حدود پنجاه جلد کتاب که در خصوص تهران نگارش شده و تعدادی از آن کتاب ها را درحاشیه همین برنامه مشاهده می فرمایید. آنچه تقدیم می شود تلاش کوچکی است برای ادای دین به تهران عزیز. در مطلع سخن یاد زنده یاد دکتر غلامحسین تکمیل همایون را که سال های متمادی برای معرفی تهران و راه اندازی مرکز تهران پژوهی و کتابخانه تخصصی تهران در طبقه سوم همین اداره مجدانه تلاش های بی وقفه ای داشتتد و امروز نیز مصادف با چهارمین سالگرد عروج ملکوتی ایشان است را گرامی می داریم. اگر چه اطلاعاتی که در این روایت ها تقدیم می شود در محضر تهران پژوهان عالیقدر و استادان تهران شناس مصداق زیره به کرمان بردن است اما امید می رود این تلاش کوچک زمینه ای را برای اشتیاق بخشی بیشتر سایرِ شهروندان و مسئولین عالی مقام فراهم نماید.
پس از پایان سخنان وی راویان تهران که از دانش آموختگان و هنرجویان این مرکز بودند به نقل روایت های تاریخی و معرفی شهر تهران از ابعاد مختلف پرداختند.
درادامه امیر قاسمی مدیر عامل سازمان گردشگری شهرداری تهران به ارائه برنامه های این سازمان در هفته تهران پرداخت و از ظرفیت های گردشگری شهر تهران گفت.
سپس داریوش شهبازی، مدیر موسسه تهراننامه، تهران را شهری با تمدنی چند هزار ساله معرفی کرد و به اهمیت توجه به این میراث فرهنگی و تمدنی تهران اشاره کرد.
وی با اشاره به قدمت هفت هزارساله تهران به یافته های اخیر باستان شناسی در شهرتهران اشاره کرد که قدمت تهران را بیش از یازده هزار سال پیش نشان می دهد.
در ادامه برنامه نیز شعری دروصف تهران توسط شاعر تواناحسینعلی صابر کوچک سرایی برای حضار خوانده شد و راویان تهران نیز به شیوه متفاوتی از روایت های جذاب در شرایط بحرانی تهران از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پرداختند و یاد و خاطره ی شهدای شهر تهران با گفتار نمایشی هادی صفی خانی از راویان هنرمند تهران به این برنامه رونق و حلاوت خاصی بخشید.
در حاشیه این برنامه، هنرمندان با به تصویر کشیدن چهره شهید سردار سلیمانی و شهید سید حسن نصرالله، یاد و خاطره این عزیزان را گرامی داشتند.
در پایان، از پژوهشگران و تمام کسانی که در ترویج فرهنگ این شهر تلاش کردند، تقدیر به عمل آمد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.